Kefires csirkemell, köménymagos sült krumplival

  • 2013.08.17.
  • 2

Nem rég volt alkalmunk megkóstolni a köménymagos sült krumplit egy ismerősünknél, és nagyon ízlett. Akkor már tudtam, hogy a legközelebbi adódó alkalommal el is fogom készíteni. Ez mellé pont passzolt a Juditkánál látott kefires csirke. A kettő eredményeképpen egy kiadós és finom ebédünk volt. :)Hozzávalók a húshoz:- 50 dkg csirkemell- 2,5 dl kefir- 3 gerezd fokhagyma- 1 citrom reszelt héja- só, borsElkészítés:A csirkemellet megmossuk és leitatjuk, majd feldaraboljuk kívánt nagyságúra.A kefirbe belenyomjuk a fokhagymagerezdeket és sóval, borssal ízesítjük.Egy edénybe beletesszük a a csirkemellet, ráöntjük a fokhagymás kefírt és jól átforgatjuk, hogy mindenhol érje a kefír a húsdarabokat. Az edényt lefődjük és hűtőbe tesszük pár órára, akár egész éjszakára.Ezután egy hőálló tálat kikenünk vajjal és belehelyezzük a kefíres csirkemell darabokat.Előmelegített sütőben, közepes hőfokon porhanyósra sütjük.Hozzávalók a krumplihoz:- kb. 1 kg kisebb krumpli- olíva olaj- köménymag- sóElkészítés:A krumplikat alaposan mossuk meg, majd vágjuk kettőbe vagy négybe.Egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ezt meglocsoljuk olivaolajjal. Bőven szórjuk meg köménymaggal és sóval.A krumplikat vágott felületükkel lefelé borítsuk a köménymagos-sós felületre. Előmelegített sütőbe téve megsütjük, pirítjuk.