Tojásos pite

  • 2013.07.19.
  • 0

Ez a pite már elég rég készült, még azon a hétvégén, amikor Aleda közzétette.
Nagyon finom volt, különösen a férjemnek ízlett nagyon, hisz ő nagy tojás kedvelő, és ha még szalonna is van mellette, nem is kell hozzá semmi. :)Az én pitém egy kicsit ducibb lett, mert egy kisebb formában csináltam (nagyobb nincs, és elfelejtettem csökkenteni a hozzávalókat), de ez nem okozott gondot, ugyanolyan jó ízűen falatoztuk. :)Hozzávalók a tésztához:- 30 dkg liszt - 1,7 dl
tej - 2 evőkanál vaj - 1 tojás - 2 dkg élesztő - 1 kávéskanál só- 1 tk cukorHozzávalók a feltéthez: - 15 dkg császárszalonna - 10 dkg sajt
- 3 tojás - só - 1 teáskanál szárított majoránnaElkészítés: A langyos tejben elkavarunk 1 tk cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Az edényt lefödjük és langyos helyre tesszük.A
lisztet egy tálba szitáljuk, közepébe kis fészket készítünk és beleöntjük a felfutott élesztőt a megolvasztott vajat, a tojást, a sót és jól megdagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.Ezután lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és egy piteformába rakjuk. A lelógó részt levágjuk, felcsíkozzuk és összefonjuk, majd a pitére tesszük úgy, hogy 3 részre osztjuk vele.A császárszalonnát kis kockákra vágjuk és kisütjük.A sajtot kis kockákra vágjuk és a kisült császárszalonnával együtt elosztjuk a pitén. A tojásokat az elosztott részek közepébe ütjük, megszórjuk sóval és majoránnával.Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25 perc alatt megsütjük.