Babacsók

  • 2013.06.28.
  • 9

Bizonyára már mindenki ismeri, vagy legalábbis nagyon sokan, Mónika Váncza-projektes blogját, ahol nagyon sok finom sütemény megtalálható, mint ez a babacsók is. Igaz, elkerülte a figyelmemet ez az aprósütemény, de szerencsémre megláttam Katinál, nagyon megtetszett és el is készült. Könnyen elkészíthető, mutatós és finom aprósütemény. Hozzávalók:- 35 dkg liszt- 12 dkg porcukor- 20 dkg vaj- 3 tojássárga- 1 cs vaníliacukor- 1 cs sütőporElkészítés:A sütőporos lisztbe elmorzsoljuk
a vajat, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű, sima tésztát gyúrunk.Diónyi golyócskákat formálunk belőle és sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket, de nem túl közel egymáshoz.Tetejüket lelapítjuk egy kicsit (tenyerünkkel vagy egy lapos talpú pohárral), majd egy fakanálnyél segítségével, vagy ujjunkkal, kis mélyedést nyomunk a közepébe. A lyukakba egy kiskanál segítségével, óvatosan lekvárt csorgatunk. Ha van keményebb lekvár az talán jobb, nekem már csak nagyon folyékony lekvárom volt, de így is jó lett.Előmelegített sütőben, alacsony lángon 15 perc alatt éppen csak rózsaszínűre sütjük.