Még egy finom kevert sütemény!

  • 2013.08.21.
  • 3


Nem mondok újat azzal, hogy érik a körte. Aki szereti, már biztosan eltelt vele. Én nem vagyok erre képes. Napi 5-6 darabot simán megeszek, és ha kedvem szottyan, még késő este is elemelek egyet a konyhaasztalról.
Süteménybe is nagyszerű alapanyag.
Ennek a kevert sütinek az elkészítése egyszerű és gyors, a végeredmény pedig fantasztikus!
Hozzávalók:
kb. fél kg hámozott körte
1 nagy őszibarack
2 egész tojás
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
10 dkg étkezési búzadara
1 tk. vaníliás cukor
gyömbérpor ízlés szerint
fél citrom leve
szeletelt mandula a tetejére
A körtés-túrós költeményhez az alapanyagokat össze kell keverni, klasszikus sorrendben: tojás,cukor,vaj,túró,dara.
A körték felét darabokra vágva kevertem a masszába. Kerek tortaformát sütőpapírral béleltem és ebbe simítottam a massza nagy részét. A maradék körtét rákockáztam, sőt árválkodott egy hatalmas őszibarack is a közelben, az is ment a többi  közé!

Alaposan meghintettem gyömbérporral a és cukorral a gyümölcsöt, ráfacsartam a  fél citrom levét, majd rákanalaztam a maradék tésztát.

Végül  szeletelt mandula került rá gazdagon!
Előmelegített sütőben 45-50 perc kell neki közepes melegben.

Falatozzatok belőle!