Málnás tiramisu

  • 2013.07.07.
  • 2



Karácsonykor ettünk utoljára, ezért már időszerűvé vált ennek a finomságnak a készítése. És mivel a mélyhűtőmben több kiló málna didereg, gondoltam most a gyümölcsös változattal hozakodok elő!
Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta
4 marék málna
35 dkg mascarpone
15 dkg cukor
2,5 dl habtejszín
1 dl kávé
1 dl rum
3 tojás
vaníliás cukor
csipet só,1 cs zselatin expressz.
A mascarponét tálba teszem, hozzáadom a tojások sárgáját és a cukrot elkeverem benne.

A fehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A tejszínt szintén, abba kerül cukor nélkül a fixáló.

Aztán a háromféle habocska eggyé lényegül át. A sárga habból harmadát kivettem, a többihez hozzákevertem a még kissé fagyos málnát.

Jénai tálban kezdtem rétegezni. Minden db babapiskótát megitattam a kávé és a rum keverékével, épp csak, nem áztattam el!
Erre került a sárga krém, majd egy rózsaszínű málnás. Megint piskóta, majd krém. Ahol kicsit hézagosnak találtam, egész málnát is szórtam.


A tetejére pedig mi más kerülhetne, mint maga a gyümölcs a fincsi krém fölé!

Üde, könnyű íz, nyárestén üljetek ki vele a teraszra. Emlékezetes lesz!!