Kovi ubi

  • 2013.07.02.
  • 3


Nem kedvelem az ilyesfajta rövidítéseket. Szép a nyelvünk, fejezzük ki vele ezt a finomságot is szépen, jól, magyarul!
KOVÁSZOS UBORKA. A neve is gyönyörű, hát még az íze!
Én száraz kenyérrel kovászolom, de nemrég olvastam, hogy a svábok öregkrumplit darabokra vágnak és azt teszik az uborkára. Hmm, egyszer lehet kipróbálom.
Most így készítettem: Háromliteres üveg aljára került a száraz kenyér. Bele némi friss, illatos,zamatos kapor és pár cikk fokhagyma. Az uborkákat alaposan lesikáltam és két bemetszést ejtettem rajtuk. Felforraltam 1 l vizet, amibe 4 evőkanál sót tettem. Amikor lehűlt, ráöntöttem az uborkára. Lefedve pakoltam napsütötte helyre.

2-3 nap és lehet ropogtatni az isteni savanyúságot! A krumplistésztát is feldobja, pedig nem az a kedvenc ételem.
Szűrjük le és hűtőben tároljuk! Hűsít, frissít, feldob! Nálam a nyár egyik tartozéka :)







Címkék

Kovászos_Uborka