Ribizliálom.

  • 2013.06.16.
  • 2



Ma kevés kedvem volt bekapcsolni a sütőt ebben a nagy melegben, de mégis megtettem a tortám kedvéért.
Még reggel leszedtem a bokorról a ribizlit, amikor még elkerülte azt a részt  a kertben az égető napsugár
Miután elkészült az ebéd, akkor rittyentettem 6 tojásból piskótát.Kereket, kapcsos formában.
A krém hidegen készült.
Hozzávalók: 50 dkg félzsíros túró
25 dkg mascarpone
15 dkg cukor
1 citrom leve
3 kanál tejföl.
A hozzávalókat turmixgépbe tettem és alaposan elkevertem. Két részre osztottam a masszát, az egyikben pár szem ribizlit elkavartam. Mindkettőt kicsit beraktam a mélyhűtőbe, hadd dideregjen!
Mikor alaposan lehűlt, a piskótát kettévágtam. Az alsóra az enyhén rózsaszínes krém került, majd rá a másik piskótalap. Erre a fehér krém csücsült. Mint gyöngyszemekkel, körberaktam ribizlivel. Csodásan festett a fehér alapon élénkpiros gyümölcs!

Vettem egy zselatint, vereset. Azt 3 dl forrásban lévő vízben fél perc alatt elkevertem és a kész tortám közepéből indulva rácsorgattam. Na, ettől csak még pompásabban mutatott! Az egyik fiam, aki a konyhába tévedt, meg is jegyezte milyen szépecske. De nem adtam még neki belőle, mert még a mélyhűtőbe raktam pihenni 15 percre. Akkorra már az egész család várta mikor nyílik a hűtőajtó!
És lőn! Annak is eljött az ideje. Kicsit gyönyörködtem benne, aztán belevágtam. 
Hmm, finom, kicsit savanykás íz, melyet a túrós krém csak jobban kiemel. Fincsi!


Érik a meggy, Duna-hullámot készülök sütni. Ha lesz időm :)!
Ki szereti??