Érik, érik a cseresznye!

  • 2013.06.02.
  • 9





Most arra kérlek benneteket, hogy egyik kedvenc dalomat hallgassátok és csak utána szaladjatok cseresznyét szedni! Mert az bizony érik. Ez a csángó népdal több mint gyönyörű! Szalóki Ági előadásában egyszerűen csodálatos!



Na, ugye mennyire szép?

A Cseresznyés pite készítésének is eljött az ideje!
Hozzávalók:
20 dkg porcukor
3 egész tojás
2-3 dl tejföl
15 dkg vaj
1 cs. vaníliás cukor  ( házi készítésű ha van)
1 cs. sütőpor
35 dkg liszt
5 dkg őrölt mandula és pár szem darabolt. 
csipetnyi fahéj
magozott cseresznye (50 dkg-1 kg)
A cukrot, vajat, tojást alaposan kikeverjük és hozzáadjuk a tejfölt. Ha egynemű az állaga, jöhet bele az őrölt mandula, majd a sütőporral elkevert liszt apránként. Vaníliás cukorral ízesítjük.
Sütőpapírra kenjük, rászórunk bő fél-egy kiló magozott cseresznyét, megszórjuk kis fahéjjal és darabolt mandulával.

Én héjas mandulát vettem, elég nehéz megtörni, kis időbe telt, amíg rájöttem a helyes technikára.

De megéri a fáradtság,finomabb tőle a süteményünk! Fél óra alatt megsül 180°C-on.

Jó étvágyat hozzá!







Címkék

Cseresznyéspite