Ratatouille 2.0

  • 2013.10.21.
  • 2


Nórinál láttam egy jó kis ratatouille receptbe, ami mind fűszerezésében, mind kinézetében más, mint blogon már megtalálható.
A recepten annyit változtattam, hogy több sűrített paradicsomot használtam, kicsit édesítettem és alaposan megszórtam kakukkfűvel, illetve nekem valamivel hosszabb sütési időre volt szükségem.
Ratatouille 2.01 db vöröshagyma1 közepes padlizsán1 közepes cukkini2 db pritaminpaprika500 g passzírozott paradicsom2 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál nyírfacukorízlés szerint sóízlés szerint bors10-12 ág kakukkfűA sütőt előmelegítjük 180 fokra.Egy hőálló tálban összekeverjük a felkockázott vöröshagymát, az olívaolajjal, a passzírozott paradicsommal, édesítjük cukorral, ízesítjük sóval, borssal.
A zöldségeket vékonyra karikázzuk és felváltva egymás mellé, illetve egymásra rakosgatjuk, amíg el nem fogynak.Alufóliával lefedjük és betoljuk a sütőbe, kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.Hozzávalók:1 padlizsán1 cukkini2 pritaminpaprikafél doboz passzírozott paradicsom1 kis fej vöröshagyma2 ek. olívaolajsó, borsEgy hőálló tálban keverd el a passzírozott paradicsomot az olívaolajjal, majd szórd bele az apróra vágott vöröshagymát. Sózd, borsozd. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.A padlizsánt, a cukkinit és a paprikát mosd meg és szeleteld nagyon vékony, kb. 3 mm-es szeletekre. Én a cukkinihez uborkagyalut használtam.A zöldségeket felváltva rakosgasd egymás mellé a tálba, amíg el nem fogynak, végül takard le őket egy méretre vágott sütőpapír darabbal.Tedd a tálat a sütőbe, és kb. 30 perc alatt elkészül. A paradicsomnak forrnia kell a zöldségek alatt, és kb. 20 perc kell, hogy minden összeérjen.- See more at: http://www.mindenmentes.hu/2013/09/ratatouille-mint-meseben.html#sthash.Oz8BWr2P.dpuf1 padlizsán1 cukkini2 pritaminpaprikafél doboz passzírozott paradicsom1 kis fej vöröshagyma2 ek. olívaolajsó, borsEgy hőálló tálban keverd el a passzírozott paradicsomot az olívaolajjal, majd szórd bele az apróra vágott vöröshagymát. Sózd, borsozd. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.A padlizsánt, a cukkinit és a paprikát mosd meg és szeleteld nagyon vékony, kb. 3 mm-es szeletekre. Én a cukkinihez uborkagyalut használtam.A zöldségeket felváltva rakosgasd egymás mellé a tálba, amíg el nem fogynak, végül takard le őket egy méretre vágott sütőpapír darabbal.Tedd a tálat a sütőbe, és kb. 30 perc alatt elkészül. A paradicsomnak forrnia kell a zöldségek alatt, és kb. 20 perc kell, hogy minden összeérjen.- See more at: http://www.mindenmentes.hu/2013/09/ratatouille-mint-meseben.html#sthash.Oz8BWr2P.dpuf1 padlizsán1 cukkini2 pritaminpaprikafél doboz passzírozott paradicsom1 kis fej vöröshagyma2 ek. olívaolajsó, borsEgy hőálló tálban keverd el a passzírozott paradicsomot az olívaolajjal, majd szórd bele az apróra vágott vöröshagymát. Sózd, borsozd. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.A padlizsánt, a cukkinit és a paprikát mosd meg és szeleteld nagyon vékony, kb. 3 mm-es szeletekre. Én a cukkinihez uborkagyalut használtam.A zöldségeket felváltva rakosgasd egymás mellé a tálba, amíg el nem fogynak, végül takard le őket egy méretre vágott sütőpapír darabbal.Tedd a tálat a sütőbe, és kb. 30 perc alatt elkészül. A paradicsomnak forrnia kell a zöldségek alatt, és kb. 20 perc kell, hogy minden összeérjen.- See more at: http://www.mindenmentes.hu/2013/09/ratatouille-mint-meseben.html#sthash.Oz8BWr2P.dpuf1 padlizsán1 cukkini2 pritaminpaprikafél doboz passzírozott paradicsom1 kis fej vöröshagyma2 ek. olívaolajsó, borsEgy hőálló tálban keverd el a passzírozott paradicsomot az olívaolajjal, majd szórd bele az apróra vágott vöröshagymát. Sózd, borsozd. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.A padlizsánt, a cukkinit és a paprikát mosd meg és szeleteld nagyon vékony, kb. 3 mm-es szeletekre. Én a cukkinihez uborkagyalut használtam.A zöldségeket felváltva rakosgasd egymás mellé a tálba, amíg el nem fogynak, végül takard le őket egy méretre vágott sütőpapír darabbal.Tedd a tálat a sütőbe, és kb. 30 perc alatt elkészül. A paradicsomnak forrnia kell a zöldségek alatt, és kb. 20 perc kell, hogy minden összeérjen.- See more at: http://www.mindenmentes.hu/2013/09/ratatouille-mint-meseben.html#sthash.Oz8BWr2P.dpuf1 padlizsán1 cukkini2 pritaminpaprikafél doboz passzírozott paradicsom1 kis fej vöröshagyma2 ek. olívaolajsó, borsEgy hőálló tálban keverd el a passzírozott paradicsomot az olívaolajjal, majd szórd bele az apróra vágott vöröshagymát. Sózd, borsozd. A sütőt melegítsd elő 180 fokra.A padlizsánt, a cukkinit és a paprikát mosd meg és szeleteld nagyon vékony, kb. 3 mm-es szeletekre. Én a cukkinihez uborkagyalut használtam.A zöldségeket felváltva rakosgasd egymás mellé a tálba, amíg el nem fogynak, végül takard le őket egy méretre vágott sütőpapír darabbal.Tedd a tálat a sütőbe, és kb. 30 perc alatt elkészül. A paradicsomnak forrnia kell a zöldségek alatt, és kb. 20 perc kell, hogy minden összeérjen.- See more at: http://www.mindenmentes.hu/2013/09/ratatouille-mint-meseben.html#sthash.Oz8BWr2P.dpuf