A mi cvekedlink

  • 2013.06.05.
  • 6

Tudom, hogy a káposztás cvekedli hallatán más kép ugrik be az embereknek, de mi nem a hagyományos cvekedlit hívjuk cvekedlinek, hanem a nokedli tésztában sült káposztás fasírtot, puffancsot, nem tudom minek nevezem, mert minden szó jó rá. Gyorsan elkészülő fenséges lakoma.
Hozzávalók :
- reszelt sózott káposzta,
- liszt (jelen esetben rozs és zabpehely),
- tojás,
- víz,
- só,
- bors,
- szódabikarbóna.
A fenti hozzávalókból a káposzta hozzáadása nélkül egy nokedli tésztát készítünk, és amikor úgy ítéljük, hogy kellően összeállt, beleforgatjuk a reszelt lesózott káposztát. Nem árt kóstolni, mert a káposzta lesózása miatt, óvatosan kell bánni az alaptészta sózásával. Kanál segítségével a forró olajba szaggatjuk és pár perc alatt készre sütjük.
Apropó ha nagyon folyós a massza, lehet beletenni 1-2 kanál útifű maghéjat ami a fölös vízmennyiséget felszívja.
 









Címkék

Fasírt