A csicseriborsó két élete

  • 2018.06.24.
  • 9


Szeretem a csicseriborsót. Először nem is tudtam, hogy szeretem, mert "csak" a humuszt szerettem. Aztán pár éve, miután utánanéztem miből is van, rájöttem, hogy igazából a csicseriborsót szeretem. Azóta nagyon sok formájában próbáltam már. Az első hely persze megmarad a humusznak, de itt van rögtön Nektek a 2. és a 3. helyezett is.
A 2. helyezett a fűszeres sült csicseriborsó, ami az egyik legfinomabb ropogtatni való, arról nem is beszélve, hogy hasonló élmény, mint a chips, csak annál sokkalta egészégesebb. A 3. helyezett pedig egy mentás madársaláta, amihez a sima csicseriborsó mellé, a biztonság kedvéért szoktam tenni a fűszeres sültből is! 
S miért madársaláta? Mert a selymes és különleges levélkéi enyhén dió ízűek. Így nagyon jól harmonizálnak a csicseriborsó szintén diós, mogyorós ízével. Ehhez már csak egy kis édeskés paradicsom, sós sonka és mentás öntet kell és kész is a laktató és finom salátavacsora.
[...] Bővebben!