Ropogós zabkeksz

  • 2018.06.06.
  • 0

Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas képsorok következnek! Ez most nem egy diétás, vagy mentes keksz! De az az egy biztos, hogy nagyon finom és ropogós! Még egy érv szól mellette, hogy nem kell nyújtani, vagy szaggatni, és így is szép és formás kekszeket kapunk!
Na jó, annyi alakbarát van benne, hogy zabpehellyel készül! :D

Ropogós zabkeksz
Elkészítési idő: 10 perc előkészítés + 1 óra hűtés + 10-12 perc sütés
Hozzávalók (20-25 db kekszhez):- 10 dkg vaj- 10 dkg porcukor- 1 egész tojás- 1 tk sütőpor- 20 dkg zabpehely (10 dkg-ból zablisztet készítünk majd)

Szükséges eszközök:- robotgép - kávé daráló vagy őrlő késes aprítógép (nekem ilyenem van, és szuperül működik - ez most nem reklám)- szilikon lapát- folpack- kés- vágódeszka- tepsi - sütőpapír
Elkészítés:1. A vajat vegyük ki a hűtőből 15 perccel előbb, hogy szobahőmérsékletű legyen, mire dolgozunk vele.
2. A zabpehely felét őröljük lisztté. Ha nincs aprítógépünk, akkor nyugodtan vegyünk zabpehelylisztet, és használjuk azt. 
3. A robotgépben keverjük össze a vajat, a porcukorral és a tojással, amíg kissé habos nem lesz, és el nem kezd kifehéredni. Ekkor adjuk hozzá a zablisztet, a sütőport, a zabpehelyet és dolgozzuk össze. 
4. Kicsit nedves tésztát fogunk kapni, amit a szilikonlapáttal szedjünk ki a folpackra és formázzunk egy 5 cm átmérőjú hengert. Ezt csomagoljuk be mint egy szalámit, és tegyük minimum 1 órára a hűtőbe hűlni, amíg meg nem keményedik.
5. Sütés előtt melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vegyük ki a nyers kekszrudat a hűtőből. Csomagoljuk ki és egy éles késsel vágjunk fel fél cm vastag szeletekre. Ezeket ha esetleg szétestek formázzuk, ha szeretnénk díszítsük mandulával, dióval, vagy valami finomsággal. Majd tegyük a sütőpapírra. Hagyjunk köztük helyet, mert pici megnőnek.
6. Süssük 10-12 percet, majd a sütőpapírról levéve, rácson hagyjuk kihűlni.
Az elkészült zabkekszet magában is ehetjük, de ilyen isteni poharas sajttortát is készíthetünk vele. A receptkártya letöltéséhez kattints a képre!

De van még egy szuper nyári poharas desszertem, amihez bár nem ezt a kekszet használ de szintén nagyon finom.A "Gyümölcsös réteges joghurt", aminek a receptkártyát pedig ide kattintva tölthetitek le!