5 tipp, hogy a reggeli készítés ne nyűg legyen!

  • 2017.10.20.
  • 5

Tudom milyen az, amikor reggel késésben vagy, kinyitod a hűtőt és semmi nincsen benne, amit szívesen megennél. A spájzod pedig tele a legújabb fellángolásod hozzávalóival, vagy a család kedvenceivel, Te mégis üres hassal indulsz el. Aztán másnap felkelsz és rájössz, hogy megint itt egy nap, amikor semmi nem változott. Ugyan úgy éhesen és frusztráltan indul a napod. 10 óra körül a farkaséhségtől pedig bármire ráveted magad, ami az utadba kerül! 
Csak egy kérdésem van? Az ilyen reggeleken, azért a KÁVÉ-ra jut idő, igaz? Bármilyen rohanós reggelen a napindító, ébresztő kávé mindig belefér! De miért jut idő, a kávéra, a reggelire nem?
Íme az én 5 tippem, arra hogy ne csak a kavé, a reggeli is beleférjen!

1. MIT ennél szívesen?
A kávét szeretjük, ezért arra jut időnk. Akkor miért nem eszünk reggelente olyat, amit tényleg szeretünk? Fogadjunk, ha néha napján eljutsz egy reggeliző helyre, akkor mindig ugyanazt a két-három ételt választod!  Készíts listát ezekről, amikért képes lennél akár 5 perccel többet a konyhapult mögött állni reggel. Amik olyanok mint a kávé, amiért hajlandó lennél „gyilkolni”! Nézz utána, hogyan készülnek, mit kell hozzájuk beszerezni.

2. Legyen mindig otthon HOZZÁVALÓ 
A kedvencekhez mindig legyen otthon a szükséges hozzávalókból. Ne fogynak ki! Ezek nyugodtan legyenek, akár különlegesebb hozzávalók is! Egy szokatlan fűszer, vagy valami nagyon finom kenyér. A mi környékünkön is van pár olyan kisbolt, ahol én a kedvenceimet be tudom szerezni. Van egy nagyon szuper házi sonkákat, kolbászokat gyártó és forgalmazó kisbolt. Minden vásárlás alkalmával ide betérek.
De biztos vagyok benne, hogy Te is meg tudod találni ezeket a beszerzési helyeket, a munkába menet, vagy jövet, vagy a nagy bevásárlási útvonalaid mentén! Ide mindig térj be, és vedd meg a kedvenc reggelidhez a hozzávalókat, ezekből sose nullázd le a készletedet!

3. Legyenek hozzá ESZKÖZÖK
Megvan, hogy mit ennél szívesen, beszerezted a szükséges hozzávalókat, mi a következő fontos lépés?
Sokszor meglepő módon inkább csak fizikai akadály van annak, hogy otthon főzzünk. Ezalatt azt értem, hogy nincsenek meg azok a szükséges felszerelések hozzá. Például nincs egy jó turmixgéped, pedig imádom a smoothiekat, vagy egy szuper narancsfacsaród, vagy egy profi gofri sütőd, pedig reggelente ezt ennél a legszívesebben.
Be kell őket szerezned! Kell egy alap felszerelés egy vágódeszka, egy jó kés, fazekak… de utána az első, hogy a kedvenc ételedhez szükséges speciális eszközöket szerezd be. 
Valljuk be őszintén, hogy mindenkivel előfordult már az, hogy nagy lelkesen megvásárolt minden hozzávalót valamihez, aztán pedig csak azért nem készült el, mert szüksége lett volna egy eszközre, ami nem volt otthon! (csak nagyon halkan jegyezném meg itt, hogy ezek a hozzávalók, végül a kukában végezték nem?).
4. Legyenek KÉZNÉL
Megvannak az eszközeink, és itt jöhet egy újabb akadály, amin nagyon sokszor elhasalunk. Nincsen kedvem elővenni, mert szekrény legaljában van, vagy a leghátsó polcon! ÁÁÁÁÁ...!
Én a jelenlegi konyhámat háromszor pakoltam át, és talán most már megtaláltam mindennek úgy a helyét, hogy nem legyen nehézkes az elővétele. Rendmániás vagyok, ezért a gépeket is elteszem a pultról, de úgy, hogy csak kihúzom a fiókot és kiemelem. 
Ha szereted a turmixot, akkor legyen elől a turmixgép! Ha a kedvenc a zabkása, akkor mindig az ehhez szükséges edényed legyen legfelül. Ne kelljen a fél szekrényt kipakolni ahhoz, hogy elő tud venni. Mert ha reggel így lesz, akkor biztosan nem fogsz reggelizni!

5. Egy jó KÖNYV
Ha ezek után még mindig gondban vagy, hogy mit reggelizzél, akkor Neked az "5 hozzávalós reggelik" könyvemre van szükséged! Ebben összegyűjtöttem egy hónapnyit az én kedvenc 5 hozzávalós reggeliimből. A recepteket nehézségi sorrendbe tettem, hogy az is, aki még életében nem fogott fakanalat, képes legyen megcsinálni azokat!
Miért pont 25? Mert úgyis lesz pár, ami annyira fog ízleni, hogy újra elkészítitek! Bővebben róla itt»