Mikulásváró rénszarvas muffin

  • 2016.12.01.
  • 6


Nem tudom Nálatok hogy van, de mi már november közepe óta várjuk a Mikulást! Ráadásul ma reggel egy kis hó is esett, szóval teljes az öröm. A hosszú téli délutánok nálunk gyakran telnek közös sütéssel, főzéssel. Az éves mézeskalács is csak akkor finom, hogy ha valamelyik kis baráttal együtt készítettük.
Egy ilyen közös gyerekes sütést gondoltunk ki Trixivel a Mommy&More bloggerével. A gyerkőceink együtt jártak (kisebbek még járnak) bölcsibe, szóval őket sem kellett győzködni. A sütik és a díszítés az én feladatom volt, de a gyerkőcök és a mi ruháinkról Trixi gondoskodott (amikről bővebben itt olvashattok).
Előre szólok, hogy Trixi lesz a következő interjúalanyom az 5 kérdés 5 válaszban, mert ezt a szépséges oldalt, két gyerek mellett készíti, szóval meg kell tudnunk hogy csinálja! ;)  
De vissza a sütikhez. Most a szokásos mézeskalácson kívül egy új Mikulásváró muffint is készítettünk. Ha esetleg nem ismernétek fel őket, ők rénszarvasok. Valahol megbújik Rudolfot is, aki a Mikulás szánkóját húzza! :) Recept a képek alatt!
Mikulásváró rénszarvas muffin
Hozzávalók:- 12 muffin- 24 db perc (lehet szezámmagos a sós helyett)- 12 db kis kerek babapiskóta- 36 db színes csoki drazsé (barna az orruknak, kék/zöld a szemnek, és egy piros Rudolf orrának) - 1 tábla étcsokoládé
Muffin alaprecept (12 darabhoz):
Előkészítés: 10 perc, sütés 10 perc
Hozzávalók: 1 bögre (2,5 dl-es) finomliszt 1 bögre kristálycukor 10 dkg vaj 2 tojás 1 zacskó sütőpor
Szükséges eszközök:- robotgép- muffin sütő- papír muffin formák- kanál
Elkészítés:1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.2. A vajat keverjük habosra a cukorral, majd a tojásokkal. 3. A többi hozzávalót is keverjük hozzá, majd a tésztát kanalazzuk papírral bélelt muffin formákba.4. Sütőben süssük kb. 10 percig.
Díszítés:1. Olvasszuk meg az étcsokoládét. Vonjuk be vele a muffinok tetejét, és amíg még nem szilárdul vissza, addig tegyük rá a többi díszítést.2. Minden muffinra kerüljön két perec, úgy hogy a nagy része lelógjon.3. Aztán jöhetnek a szemek, amik lehetnek kékek, vagy zöldek, vagy amilyen a gyerkőcöknek tetszik drazsé.4. Ezután a babapiskóta kerül fel, aminek a felső részére kerül egy barna színű (Rudolfnak piros) drazsé, amit egy pötty csokoládéval tudunk odaragasztani.5. Végül egy-egy csokoládé pötty szembogárnak!

Csak hogy lássátok, nem csak a gyerekek, hanem mi is jól éreztük magunkat! De szerintem ez már akkor készült, mikor feladtuk, nem érdekelt, hogy minden csokis és cukormázas! :D



Fotó: Máth SzilviSmink: Német Tücsi, Smink Art  Ruhák: F&F