Csemegeuborkás virslitorta

  • 2014.01.15.
  • 7

Hozzávalók a tésztához:30 dkg liszt15 dkg margarin1 db tojás1-2 ek vízfél kk sóTöltelék:10 dkg szalonna2-3 db hagyma2,5 dl tejföl2 db tojás1 cs. petrezselyemzöld3 pár virsli20 dkg csemegeuborka1 mk őrölt borsfél kk sóA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük.Elkészítjük közben a tölteléket.A szalonnát és a hagymát felaprítjuk,zsiradékon megfonnyasztjuk.A tojást elkeverjük a tejföllel,beletesszük a sót,borsot,az aprított petrezselyemzöldet és a felkarikázott virslit és uborkát is.A szalonnát és a hagymát is belekeverjük,ha már kihűlt kicsit.Egy margarinnal kikent és zsemlemorzsával megszórt tortaformát kibélelünk a kör alakúra kinyújtott tésztát,úgy,hogy legyen kb. 3 cm-es pereme is.Beleöntjük a tölteléket és 30-35 perc alatt 190 fokon megsütjük (légkeveréses sütőben elég a 170 fok is).