Medvehagymás sajtos tallér

  • 2014.04.07.
  • 1

Elővettem édesanyám egyik régi, jól bevált sajtos tallér receptjét és megbolondítottam egy kis medvehagymával. Nagyon finom illatú-ízű tallérok sültek ki, érdemes kísérletezni a zöldfűszeres ízesítéssel. Akár az ünnepi asztalon is helye lehet, sok sikert hozzá! A receptet megtaláljátok a Kifőztük áprilisi számában is.Hozzávalók kb. 75 darabhoz:36 dkg liszt1 púpozott teáskanál sókéshegynyi szódabikarbóna12,5 dkg vaj10 dkg trappista sajt1 dl tejföl1 tojás5-6 medvehagymalevélA medvehagymaleveleket megtisztítottam, hagytam jól lecsepegni, majd megszárogattam, teljesen szárazra töröltem, és egészen apróra vágtam.A sajtot lereszeltem.A lisztet átszitáltam, hozzákevertem a sót és a szódabikarbónát, majd elmorzsoltam benne a hideg vajat.Hozzáadtam a sajtot, a tejfölt, a tojást és a felaprított medvehagymát, összegyúrtam.A kész tésztából kb. dekányi gombócokat gömbölyítettem, és ostyasütőben kisütöttem.