Zöldbabsaláta

  • 2013.01.27.
  • 5

Nagy nehezen eljutottam az idei első bejegyzés megírásához, már épp ideje volt.
Nem tudom, ki hogy van vele, én mostanában egyre jobban kívánom a könnyebb, zöldséges ételeket, friss salátákat, na meg a tavaszt, úgyhogy most is egy salátareceptet fogok megosztani.Egyik kedvencünk
a zöld vajbab, gyakran használom salátának, zöldköretnek. Ha ezt az alapot dúsítjuk lecsöpögtetett olajos tonhallal, esetleg szardíniával, pár szem főtt újkrumplival és főtt tojással, az öntetben a narancslét citromlére vagy gyenge ecetre cseréljük, és olajbogyóval díszítjük, kész is a nizzai saláta (salade nicoise).Recept30 dkg roppanósra főtt zöldbab (vajbab)egy kisebb fej lilahagyma2-3 szem paradicsom10 dkg mozzarellafél fej zöldsaláta (jégsaláta, római saláta)egy marék ruccolasó, frissen őrölt borsolívaolajegy kicsi narancs leveA lilahagymát félbe, majd vékony szeletekre vágom, a paradicsomot vékonyabb cikkekre szeletelem, a salátát felcsíkozom vagy kisebb darabokra tépem, a sajtot felkockázom. A főtt, kihűlt babot tálba teszem a többi hozzávalóval, megszórom sóval, borssal, ráfacsarom a narancs levét és megöntözöm olívaolajjal. Behűtöm kb. egy órára, de fogyasztás előtt 15 perccel szobahőmérsékleten tartom, hogy az olaj ne legyen dermedt.