Bögrés tejszelet

  • 2014.09.21.
  • 0

Viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthető remek kis recept, amit nemrégiben küldtek nekem emailben. Elég kiadó és nagy mennyiség is lesz belőle, bár megromlani nem sok ideje lesz nálunk sem.Hozzávalók, amiket használtam:A bögre mérete 2,5 dl-es volt!A tészta:10 dkg vajfél bögre cukor2 ek mézcsipet só1 kk szódabikarbóna1 egész tojás 3 ek kakaópor2 bögre lisztVízgőz felett a hozzávalókat a liszt kivételével felolvasztottam, folyamatosan kevergettem, amíg szép egyenletes lett a krém. Után még melegen hozzáadtam a lisztet és jó alaposan összegyúrtam. Két részre szedtem, majd kinyújtottam az első adagot 190 fokos sütőben 9-10 perc alatt megsütöttem, majd
a másik részét is kinyújtás után megsütöttem.
Közben elkészítettem a krémet.A krém:5 dl tej (2 bögre)2 csomag tejszínes pudingpor3/4 bögre cukor5 dkg vaj1 doboz házi krémsajtAz 5 dl tejben elkevertem a 2 csomag pudingport és lassú tűzön felfőztem, amíg besűrűsödött, után még rögtön melegen hozzákevertem a cukrot. A házi krémsajtot elkevertem az 5 dkg vajjal, majd miután kihűlt a puding összedolgoztam az egészet. Itt érdemes megkóstolni, mert aki édesebb szájú, annak lehet, hogy kell még bele némi cukor.A tésztalapok kihűlése után az alsó rétegre rákentem a tejszínes krémet, majd óvatosan ráhelyeztem a másik tésztalapot is. Alufóliával becsomagoltam és egy éjszakára hűtőbe tettem, mert a tészták egy kicsit kemények kisülés után, de másnapra nagyon kellemesen megpuhultak és remek ízük volt.