Kinder bueno szelet

  • 2014.06.10.
  • 8

Pár hete nézelődtem az interneten és egyszer csak szembejött velem ez a fantasztikus sütemény recept, amit ITT.

találtam. Mondanom se kell nagyon felkeltette az érdeklődésemet, és el is készítettem kis családomnak, hatalmas sikert aratva vele, utána még a nagyobb család körében is :)
Én egy kisebb méretű tepsiben készítettem el ez a finomságot.
Hozzávalók, amiket használtam:kb. 30 dkg háztartási keksz100 ml tej1 kisebb üveg NutellaAz legalsó tésztához:3 ek cukor3 tojásfehérje1 tk étolaj2 ek liszt1 kk sütőpor10 dkg tört mogyoróA krémhez:250 ml teja 3 tojássárgája1/2 csomag vaníliás puding1 ek liszt7 dkg vaj3 ek cukor5 dkg étcsokoládéA tetejére:200 ml tejszín4 dkg cukor1 csomag habfixálócsokoládéreszelék és mogyorószemekElső lépésként a krémmel kezdtem. A tejet, a pudingport, a tojássárgákat és a lisztet alaposan elkevertem, majd folyamatosan kevergetve felfőztem, amíg szépen besűrűsödött. Utána a vajat elkevertem a cukorral, majd miután kihűlt a krém összedolgoztam az egészet.A tojásfehérjét kemény habbá vertem a cukorral, beleöntöttem az olajat, végezetül hozzáadtam a lisztet, amiben előtte elkevertem a sütőport. Belekanalaztam a sütőpapírral kibélelt kisméretű tepsibe és rászórtam a tört mogyorót, majd 180 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsütöttem a tésztát.
A kihűlt alapot tálra helyeztem és megkentem a Nutellával. Ezután a tejben áztatott háztartási kekszekkel szépen kiraktam a formát. Erre jött a krém fele, majd egy újabb sor áztatott keksz.
Az 5 dkg csokoládét megolvasztottam és a maradék krémbe kevertem, amivel megkentem a a második kekszréteget.
A tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá vertem és a legtetejére kanalaztam. Az egészet végezetül reszelt csokoládéval szórtam meg és egy pár mogyorószemmel díszítettem még. Egy éjszakára hűtőbe kell tenni, hogy jól összeérjenek benne az ízek és a háztartási keksz megpuhuljon.