Sárgabarack-foltos pite

  • 2013.07.17.
  • 8

Az idei évben a telken viszonylag nagyobb mennyiségben termett sárgabarackunk, amit vasárnap gondosan le is szedtünk. A legnagyobb részből természetesen lekvár készült, de gondoltam idén is megpróbálkozom egy újfajta süteménnyel.Hozzávalók:A pite tésztához15 dkg vaj1 egész tojás1 kk só1 ek cukor25 dkg liszt1 kk tejA pitetészta hozzávalóit összegyúrtam egy tálban, majd folpackba csomagolva fél órát pihentettem a hűtőben. Ezután belenyomkodtam a piteformában és 180 fokos sütőben némi lencsével lenyomva (hogy ne púposodjon fel) sütöttem 20 percig.Amíg sült a tészta elkészítettem a sárgabarackos krémet és a fehér krémrészt is.A fehér krémhez valók:1 nagy doboz tejföl2 ek cukor1 citrom héja és leve3 egész tojásElőször is a tejfölben elkevertem a cukrot és citromhéjat, citromlevet, majd egyesével hozzáadtam a tojásokat. A sütőből kivett formába öntöttem a fehér masszát, majd erre kanalaztam rá a sárgabarackos krémet, amit kisebb-nagyobb sikerrel megpróbáltam úgymond örvényszerűen eloszlatni a fehér krémben. Ezután ment vissza a 180 fokos sütőben további fél óra sütésre.

Sárgabarackos krémhez:25 dkg pucolt sárgabarack2 ek cukor1 ek zselatinA sárgabarackokat forró vízben tettem egy percre, hogy a héja könnyebben lejöjjön. Miután megpucoltam az összeset botmixerrel összeturmixoltam. Feltettem egy kis serpenyőben melegedni a cukorral. Mikor felforrt hozzáadtam a zselatin is és főztem pár percig folyamatos kevergetés mellett.

Címkék

Torta Pite Édes