Törtpaszuly

  • 2014.09.11.
  • 6

Gyermekkorom egyik nagy kedvence, nagymamám gyakran készítette hideg téli estéken. Bár a tél még messze van, ebben a borongós időben eszembe jutott....nagyon finom, aki ismeri, annak nem kell bemutatnom, aki nem, próbálja ki, nem fog csalódni. 70 dkg fehér szemespaszuly (fehér bab)2 gerezd fokhagyma2 kisebb vöröshagymasó, olaj,
2 csipetnyi őrölt pirospaprika10 dkg kolbász






A paszulyt beáztatjuk langyos vízbe legalább 3 órán át. Előző este is beáztathatjuk,
és másnap főzzük meg.
Sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, a főzőlevet félretesszük. Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Beletesszük a főtt paszulyt, a főzőlével hígítjuk, majd az egészet összeturmixoljuk. Krémes, lágy főzelékfélét kapunk a végére.
A másik fej vöröshagymát apróra vágva kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. A kolbászt karikákra vágva megpirítjuk.Tálaláskor a törtpaszulyt megszórjuk a pirított hagymával, kolbászkarikákkal.


Jó étvágyat kívánok!Verus

Címkék

Főzelékek