Tortilla

  • 2013.07.31.
  • 4

·






30 dkg búzaliszt·






10 dkg kukoricaliszt·






6 evőkanál olaj·






kb. 2 dl langyos víz·






1 kiskanál só·






Kockára vágott sült hús, paradicsom, uborka, jégsaláta, lilahagyma·






Öntet: 3 dl natúr joghurt, kapor, só, cukor, 1 gerezd fokhagyma, cukorA kétféle lisztet a sóval, olajjal és vízzel együtt kézzel alaposan összegyúrjuk. Kemény, jól nyújtható tésztát kell, hogy kapjunk. 10 percig pihentetjük, majd 2 részre osztjuk a tésztát és két rudat sodrunk. Majd a rudakat 10-12 darabra vágjuk, kis gombócokat formázunk és ismét 10 percig pihentetjük, utána sokkal könnyebb kinyújtani. Lisztezett deszkán 1 mm vékonyra kinyújtjuk, majd közepesen meleg teflon serpenyőben mindkét oldalát 1 percig sütjük. Tovább ne süssük, mert akkor
nagyon kiszárad és törékeny lesz. Az elkészült tortilla lapokat tiszta konyharuhával fedjük le. Hűtőben légmentesen lezárva napokig eláll, kiválóan fagyasztható.

Az öntethez keverjük össze a natúr joghurtot a kaporral, 1 gerezd zúzott fokhagymával, ízlés szerint adjunk hozzá sót, cukrot, borst. A tortilla belevalók igazán bármi lehet, ami szem-szájnak ingere:)) Én most felkockázott sült tarját és rengeteg zöldséget pakoltam bele. Nagy sikere volt, percek alatt elfogyott.