Virslis kifli

  • 2014.11.03.
  • 3

35 dkg liszt150 g joghurt vagy tejföl (12%os)1 kiskanál só1 tojáskb. 1 dl víz2 dkg élesztő3 evőkanál olaj8 kisebb vagy 4 hosszú vékony virsli1 tojás a kenéshezmustár Limara oldalán találtam a receptet, azóta szinte hetente sütök egy-egy adagot. A gyerekeim nagyon szeretik, frissen sütve ropogós, gyorsan elfogy. Dupla adagot is készíthetünk, a maradékot fagyasztjuk, reggelire, uzsonnának csomagolva, bármikor előkaphatjuk :) Ketchuppal, salátával isteni...A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű joghurtot vagy tejfölt, sót, tojást, élesztőt, olajat és a vizet. Kipróbáltam friss és szárított élesztővel is, mindkettővel jó lett, nem éreztem különbséget. Alaposan összekeverjük, robotgéppel 7-10 percig dagasztjuk. Táltól elváló, közepesen lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük.Ha a tésztánk megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és kb. fél centis vastag téglalapra nyújtjuk. Pizzavágóval vagy éles késsel 8 egyforma részre vágjuk.
Megkenjük mustárral, a közepére ráhelyezzük a virslit és két oldalán felcsíkozzuk a tésztát. Majd keresztbe, a virsli felett összefonjuk, a végeket alátűrjük. A kifliket sütőpírral kibélelt tepsire helyezzük, megkenjük felvert tojással és 180 fokos előmelegített sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.