Kókuszos máktorta liszt nélkül (gluténmentes, paleo, tejmentes)

  • 2013.02.16.
  • 5

Hozzávalók24-26 cm átmérőjű formához: 6 tojás10 dkg nádcukor(paleo: nyírfacukor)20 dkg darált mák 7 dkg kókuszreszelék ½ kisebb citrom leve és reszelt héjaTöltelék:szilvalekvár Elkészítés:A tojások fehérjét kissé habosra verjük a citromlével, fokozatosan hozzáadva a cukrot, kemény habot készítünk belőle. Egyenként elkeverjük benne a tojások sárgáit, majd az egymással elkevert mákot és kókuszreszeléket adjuk hozzá óvatosan a robotgép legalacsonyabb fokozatával keverve.A formát alul picit átnedvesítjük, sütőpapírral béleljük. (Így sütés után nem ragad annyira a tésztához a papír.) A masszát szépen belesimítjukKb. 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, de levesszük a hőt 180 °C-ra, és kisütjük a tésztát sütőtől függően kb. 30-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizhetjük a sütés vége felé.Amikor kivesszük a sütőből, a tészta oldalát óvatosan elválasztjuk a forma falától, majd így hagyjuk langyosra kihűlni. Ekkor kiborítjuk, és lehúzzuk róla a papírt Kihűlés után két lapra vágjuk, és lekvárral megkenjük.Bármilyen lekvár jó, nálam azért szilvalekvár, mert abban nincs cukor.A receptet Olíviánál láttam, köszönettel, annak alapján készült a sütemény.Ez a leírás a fotókkal megtalálható a Tortaimádó blogomon is.