Töltött csirkecomb zabpelyhes töltelékkel (paleo)

  • 2013.02.17.
  • 6

Hozzávalók:6 db egész csirkecomb20 dkg csirkemáj (szív nélkül)3-4 evőkanálnyi zabpehely1 nyers tojás3 főtt tojás1 púpozott evőkanálnyi finomra reszelt sárgarépa1 púpozott evőkanálnyi reszelt cukkini héjával együtt1 kis fej vöröshagyma1 teáskanálnyi törött paprika1 kis csokor petrezselyemzöld2-3 gerezd fokhagymaSó, bors, bio zöldségkeverék őrleményKacsazsír a sütőedény kikenéséhez és a máj párolásáhozElkészítés:A megtisztított combokat besózzuk, és a saját, megszokott fűszereinkkel fűszerezzük.A zabpelyhet kevés forró vízzel felöntjük, annyival csupán, hogy megszívhassa magát a folyadékkal. Kicsit sózzuk, ízesítjük, és állni hagyjuk.Közben a hagymát zsiradékon megpároljuk, hozzáadjuk a darabolt májat, és azt is átpároljuk, miközben megsózzuk, borsozzuk.A főtt tojásokat apróra vagdaljuk, vagy tojás szeletelővel két irányból felszeleteljük, hogy kisebb darabokat kapjunk.A zabpehelyhez adjuk a nyers tojást, a főtt tojást, a májat, a reszelt répát és cukkinit, az apróra vagdalt petrezselyemzöldet. Ízesítjük ízlés szerint a masszát sóval, borssal, pirospaprikával, a zöldségkeverékkel, vagy más, tetszés szerinti fűszerekkel. Hozzáadjuk az aprított fokhagymát is.A combok bőrét fellazítjuk, a húst kissé be is vágjuk, majd evőkanállal ide halmozzuk a tölteléket, és a bőrt a töltelékre visszahajtjuk.Kizsírozott sütőedénybe (nálam kacsasütő edényben sült) tesszük a combokat, ha maradna töltelék, a combok közé tesszük. Ha nem zárt az edényünk, alufóliával befedjük.Előmelegített, 200-220 °C-os sütőbe tesszük, és amikor már pirulni kezd, levesszük az edény tetejét vagy a fóliát, és addig sütjük, míg teljesen megpirul szép barnára a combok bőre. (Kb. 80 perc, sütőtől függően.)Sütés közben a kiolvadt zsiradékkal meglocsolgathatjuk, hogy szépen piruljon.

Címkék

Paleo Tejmentes