Sportszelet / Chocolate biscuit cake

  • 2020.03.04.
  • 5

Ez a sportszelet nagyon hasonló a keksztekercs/szalámi tésztához. Gyors, egyszerű és finom!:)Hozzávalók:500 g háztartási keksz2 dl tej3 ek holland kakaópor1 cs. van.cukor200 g cukor250 g vaj15 ml rumaromaTetejére:150 g étcsokoládé1 dl tejszínElkészítés:A kekszet daráljuk durvára.A tejhez adjuk hozzá a cukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot, valamint a vajat, és melegítsük addig, amíg egynemű lesz.A kekszre öntsük rá a rumaromát, valamint a tejes öntetet, és kavarjuk össze jól.Sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk bele.A kockára tört csokoládéra öntsük rá a tejszínt, majd tegyük be a mikróba kb 30 mp-re.Majd kavarjuk homogénra. Ha nem olvadt el benne a csokoládé, tegyük még vissza pár mp-re.Majd kenjük a kekszalap tetejére.Legalább 6 órán át hagyjuk dermedni, illetve megpuhulni a kekszes alapot.Nehézség: könnyűElkészítési idő: 30 perc+hűtés (egy éjszaka)Jó étvágyat hozzá!:)---------------------------------------------------------------------Quick, easy and delicious!:)Ingredients:500 g (natur) biscuits2 dl milk3 tablespoon cocoa (non sugar)10 g vanilla sugar200 g sugar250 g butter15 ml rum aromaTo the top:180 g dark chocolate1,5 dl whipping creamDirections:Line the tin with greaseproof paper/baking paper.Break the biscuits into small pieces.Melt the butter, the milk, the cocoa, the sugar and the vanilla sugar until they are thoroughly melted.Then stir well the melted chocolate with the biscuits and the rum aroma.Pour this mixture to the tin, and press it down firmly.Melt the chocolate with the whipping cream, then pour to the top of the cake.Let to sit at least 6 hours.Difficulty: easyPrep time: 30 mins + refrigerateBon appétit!:)