Pikáns lilakáposzta fasírt fetával

  • 2018.09.23.
  • 9

Tavaly nagy sikere volt a blogon a káposztás palacsintáknak. Most lilakáposztával próbálkoztam, amihez fetát is tördeltem. Mivel tejet most nem adtam a tésztához, kicsit nehezebben formázható, de nem lehetetlen küldetés.Egyszer még főtt rizst is adtam hozzá, hogy ne menjen kárba a maradék. De ugyanúgy maradék krumplipüré, főtt krumpli, bulgur, köles, quinoa elnyelésére is alkalmas. Persze ez esetben a tojás és a liszt mennyisége változhat.Finom bármilyen joghurtos mártogatóval, vagy főzelékfeltétként. Hozzávalók: ½ fej lilakáposzta20 dkg feta sajt2 tojás1 lilahagyma3 cikk fokhagymazöld, sárga és piros színű csípős paprikasókéshegynyi őrölt kömény2 evőkanál lisztpetrezselyemzöld,kaporolaj ElkészítésA lilakáposztát kézi vagy gépi sarvalóval/mandolinnal vékonyra szeleteljük.A háromféle paprikát felkarikázzuk, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.A fetát darabokra tördeljük.A zöldfűszereket apróra vágjuk.Az összes hozzávalót (az olaj kivételével) alaposan összekavarjuk. Pogácsákat formálunk belőle.A fasírtokat forró olajban kisütjük.