Vörösboros körte 2.0

  • 2018.09.21.
  • 2

Őszi kedvencem ez a látványos desszert. Tavaly tortaként is elkészítettem, de így önállóan is megállja a helyét. Szép, téli körték kellenek hozzá és jóféle vörösbor. Kényeztető, felnőtteknek való ínyencség, mégsem kell megszakadni a készítése közben. És hogy miért 2.0? Mert blogos működésem hajnalán egyszer már feltettem egy hasonló receptet. Néha újrafotózom a régi recepteket és kicserélem a megmosolyogtató képeket. De most úgy döntöttem, meghagyom a régit is, néha látni kell, honnan hová tartunk. Hozzávalók: 8 zöld, kissé éretlen körtefél l vörösbor5 drb. szegfűszeg1 fahéjrúd10 dkg cukor8 drb. zabkeksz10 dkg mascarpone/vaníliafagyi8 szép babérlevél ElkészítésEgy mélyebb lábasban felforraljuk a vörösbort a cukorral és a fűszerekkel.Közben a körtéket meghámozzuk (a szárukat meghagyjuk) és beletesszük a vörösborba. Együtt főzzük, amíg megpuhulnak.Ekkor a körtéket kiszedjük, vörösbort pedig tovább főzzük, amíg besűrűsödik.A körtéket tányérra szedjük, hagyjuk kihűlni. Babérlevélből levelet illesztünk hozzá.Kekszmorzsával és a sűrű vörösborral meglocsolt mascarponával/fagyival tálaljuk.