Csirkeragu leves "Ízőrzők" Gyomaendrőd

  • 2023.03.10.
  • 7

Ennek a sorozatnak egyik részében már hasonló recepttel találkoztam, sőt el is készítettem az is nagyon ízlett .
Ez egészen picit összetételében más de ez is nagyon finom!Hozzávalók:/ kis mennyiségből készítettem ezért csak felsorolom az összetételeit/ kis darab apróra darabolt csirkemell, kevés olaj/ zsír,
1 kisebb vöröshagyma,
kisebb darab karikára vágott sárgarépa és petrezselyem gyökér, 2-3 evőkanál zöldborsó,
zeller ami nekem most fagyasztott zellerzöldje volt, fűszerek: szemesbors, só, tárkony, babérlevél, pár csepp citromlé, 1 evőkanál liszt és
1 dl tejföl.Elkészítése: Kevés olajon pároltam a felkockázott vöröshagymát
majd rátettem a húst is átforgattam. Ezután az összes zöldséget
rápakoltam felöntöttem annyi vízzel ami jól ellepte
sóztam fűszereket is hozzátettem és addig főztem még a zöldségek puhák lettek. Ekkor elkevertem a lisztet a tejföllel és a leveshez öntöttem
készre főztem
végül citromlével ízesítettemJó étvágyat kívánok!

A szerzőről