Karácsonyi mézeskalács

  • 2022.11.08.
  • 8

Próbasütést követtem el

bár több ehhez hasonló receptet kipróbáltam már.
Most mégis hajtott a kíváncsiság
hogy ez milyen, megérte a próbát mert finom lett. Egyik délután összeállítottam másik nap pedig kisütöttem????( A díszítést most mellőztem )Hozzávalók:/ fél adaghoz/ 12,5 dkg porcukor, 5 dkg méz, 3 dkg margarin, 25 dkg finomliszt, 1 mk. szódabikarbóna, fél citrom reszelt héja, 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék,
csipet só, 1,5
tojás,????Elkészítése: Edénybe tettem a porcukrot és a mézet
kis lángon melegítettem addig még megolvadt. Levettem a tűzhelyről hozzátettem a margarint és addig kevertem még
az is felolvadt majd hagytam hűlni. Lisztet
átszitáltam
hozzátettem a sót, szódabikarbónát , reszelt citrom héját és a mézes fűszerkeveréket. A tojást
kicsit felvertem és a mézes
keverékhez tettem majd a lisztes keverékkel összegyúrtam a tésztát. Fóliába csomagolva
éjszakára hűtőbe tettem. Másnap a tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán 2-3 mm vastagra nyújtottam és lisztbe mártott formákkal kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam és
előmelegített sütőben 180 C fokon 10' sütöttem.
Tepsiben hagytam hűlni. Nagyon jó a tésztája
gyúrni
is és kóstolni is????/ Ebből a mennyiségből nekem 45 db
lett /Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá!

A szerzőről