Sajttal sonkával töltött fasírt

  • 2018.09.20.
  • 7

Ezt az ételt sokszor láthattátok már a blogon, de talán most sikerült róla a legjobb képet készíteni. Az egyik kedvenc fasírt variációm. A húshoz nincs igazán pontos receptem, valahogy mindig érzésre készül, de az alapanyagokat leírom, hiszen ahány ház, annyi fasírt Hozzávalók 2 nagy rúdhoz:1 kg darált hús1 tojás (mehet kettő is, én most csak egyet tettem)kenyérsó, bors, pirospaprika, ételízesítőfokhagymasonka (kb. 8 szelet)sajt (kb. 8 db)A sonka és a sajt kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. Kettévesszük a húst. Egy folpackra terítjük, lapítjuk, kirakjuk sonkával, majd sajttal és a fólia segítségével feltekerjük. Összenyomkodjuk, hogy sütés közben, ne repedjen szét. 180 fokon. kb 70 perc alatt készre sütjük. Most épp kukoricasalátával készült, de bármilyen körettel tökéletes.