Krumpliágyon sült csirkemell brokkoli takaróval

  • 2018.09.13.
  • 7

Ennek az ételnek a nevétől már csak az íze jobb Nagyon egyszerűen és gyorsan összeállítható étel. A fűszerezést mindenki igény szerint variálhatja, én most nagyon szimplán oldottam meg. Hozzávalók:kb. 60 dkg csirkemellfilé1 fej brokkoliburgonya (nekem 6 nagyobb volt)kb. 3 dl főzőtejszínsajtfűszerek: só, bors, majoranna, pirospaprikasült krumpli fűszersómustárolajA brokkolit ételízesítős vízben megfőzőm, leszűröm. A húst kisebb kockákra (vagy csíkokra) vágom, majd leöntöm egy kis olajjal, megszórom sóval, borssal, majorannával, paprikával, és hozzáadok egy kis mustárt. Alaposan összekeverem, állni hagyom a pácban. A burgonyákat hámozom, karikákra vágom, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem őket. Sült krumpli fűszersóval meghintem. Ráteszem a húst, majd a rózsáira szedett brokkolit. Leöntöm a tejszínnel, jó sok sajtot reszelek rá, és kb, 180 fokon egy óra alatt készre sütöm.