Mézes-chilis-ketchupos csirkeszárnyak színes salátaágyon, batáta chips-el

  • 2018.01.13.
  • 1

 
Vendégvárónak, baráti összejövelekre is alkalmas a nagy beszélgetések ízessé, színessé tételéhez ez az előre elkészíthető remek étel. Terítést sem igazán igényel. Csak egy tányér, villa és nedves törlőkendő, mert igen csak ragacsos a hús, amit akár kézzel is ehetünk.

 
Ahogy készítettem:1kg csirkeszárnynak csak két izületét használtam, a szárnytövet és a középső részt.

Tisztítás és mosás után, sóztam és borsoztam. Pácot készítettem:1dl chili szószból, 1 dl ketchupból, 1 evőkanál mézből, egy citrom kifacsart levéből, 2 evőkanál extra szűz olívaolajból, 2 cikk szeletelt fokhagymából. Ebbe forgattam meg a szárnyakat és lefedve 1 órára a hűtőbe tettem. Olyan edényt használjunk erre a célra, amiben majd sütni is tudjuk.

 
Közben elkészítettem a színes salátát. Összetevői voltak: Fejes saláta, endívia saláta, kínai kel apróra csipkedve, sárgarépa, sárga színű sárgarépa, édeskáposzta vékony csíkokra vágva. Szója szósszal, citromos ízesítésű olíva olajjal meglocsoltam, jól összeforgattam és tálalásig hűtőbe tartottam. Nem kell sózni, mert a szója szósz elég sós.

A batáta chipshez:  2 db (kb. 40 dkg) édesburgonyát késhegynyi vékony karikákra vágtam. Amíg a hús sült, bő forró olajban mind két oldalát megsütöttem. Papírtörlőre szedtem ki az olajból, hogy a fölösleges zsiradékot eltávolítsam róla.

A húst abban az edényben, amiben pácoltam, még egyszer átforgattam és 180 fokra előmelegített sütőbe tettem a páclével együtt, fóliával letakarva. 20 percig sütöttem így, majd a fóliát leemelve róla még ½ órát pirítottam.

Mikor minden elkészült, tálra rendeztem. A salátára ültettem a húsokat és körbe raktam a batáta chipszel. Mindenki magának szedett a tányérjába ízlésének megfelelően.

Jó étvágyat!