Epres-túrós brownie

  • 2018.08.07.
  • 0

Ha a piacon már nem találsz epret, próbáld ki szederrel vagy áfonyával! Az eperhez engem mindig különös kapcsolat fűzött: ha megkérdeznétek, hogy mi a kedvenc gyümölcsöm, talán még az első háromban sem lenne benne az eper. Mégis gyakran kerül a sütijeimbe…Talán a brownie az oka? Az eper-brownie párost imádom, ez már az epres-ricottás brownie-nál is kiderült.   Ez a két süti ízében nagyon hasonlít egymásra, de azért mégis más. A rétegezés ugyan elsőre nem tűnik a világ legegyszerűbb műveletének, de először is, nem dől össze a világ, ha nem sikerül tökéletesen egyenesre, másrészt pedig gyakorlat teszi a mestert! (Gyakorláshoz ajánlom a ricottás-fűszeres háromrétegű brownie-t, ha már így szóba került a dolog…) Epres-túrós brownieHozzávalók:a brownie-hoz:200 g vaj200 g étcsokoládé4 tojás150 g cukor100 g liszta töltelékhez:500 g tehéntúrófél rúd vanília kikapart magjai (vagy a cukor egy része helyett használhatunk vaníliás porcukrot)100 g cukor1 tojás150 g eper (vagy más gyümölcs, fagyasztott is jó, felengedés után csöpögtessük le)A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.Az epret megmossuk, a zöldjét levágjuk, és ha túl nagy szeműek, akkor felekbe/negyedekbe vágjuk.Először a tölteléket készítjük el: a hozzávalóit a gyümölcs kivételével egy tálba tesszük, és botmixerrel áttörjük. Hozzákeverjük az epret.A brownie-hoz a vajat és a csokit vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.A tojást a cukorral habosra keverjük, legalább 5 percig járassuk a robotgépet, hogy szép egynemű, világos habot kapjunk, a tál alján is habos legyen a tojás!Ehhez a masszához keverjük hozzá az olvasztott vaj-csoki keveréket (géppel vagy kézi habverővel keverve), végül a lisztet (ezt már csak kézi habverővel, esetleg fakanállal).A tészta 2/3-ad részét töltsük sütőpapírozott tepsibe, erre óvatosan rétegezzük a túrós tölteléket, majd fedjük be a maradék tésztával.Kb. 30-40 perc alatt süssük készre, az epres-túrós töltelék miatt kicsit több időre van szükséges, mint egy normál brownie-nak.Ha ennél részletesebben érdekel, hogyan süssük tökéletes brownie-t, kattints ide!