RRR-Saison - Rage-Reczer-Rolli - (Rózsa)Bors az orr alá

  • 2018.04.23.
  • 5

Tavaly ősszel, amikor a Kraft Védjegy Bizottságban beszélgettünk az új Kraft-tagok felvételéről, sok jelöltnél a jó sörök ellenére várakozó álláspontra helyezkedtünk, hogy bizonyítást várunk tőlük, mert nem mutatott még föl annyi féle sört, vagy túl fiatal maga a főzde, és / vagy nem látjuk még, mennyire lesz tartós a magas színvonal. Többen közülük azóta szárnyakat kaptak. A Fehér Nyúl jobbnál jobb sörökkel rukkol elő (1 arany 1 gyémánt a KSE versenyen), a Reketye nemzetközi szinten is dübörög (De Molen kollab-sör; berlini szereplés-Kettlesaurus) és az önnálósodott Reczer Gábor is ontja az izgalmas kollab főzeteket.

A Reczer Ser Collabrew-sorozata nagyon izgalmas színt hoz az amúgy is mozgalmas budapesti söréletbe. A sorozat első darabját, a Dark Wheater-t egy Fekete Búzát (American Black Wheat Ale) a horizont-os Ábrahám Mátéval főzte.

A másodikra - az újdonsült Kraft-tag - Armando Otchoa, alias Kővári (Csakajósör) Gergő volt a főzőtárs és egy őrült mód komlózott és megcsavart Imperial Rye Ale, a Rye Hard lett a végeredmény. Ez a sör már kicsit megosztóbb, de mindenképpen izgalmas és nagyon jellegzetes benne Armando barátunk kézjegye. Nekem az alapsör nem lett a kedvencem, de a fantáziámat beindította és készült egy koktél belőle. Aranyszabály, hogy főzéshez, koktélhoz csak jó alapanyagokat válasszon az ember, és ebben nem is volt hiba:

Rye Hard Bomb
 
2 cl Monin csokoládé-szirup
 
3cl Bushmills whiskey
 
5 cl Kókusztej
 
jégkocka
 
felöntve 1,5 dl Rye Hard-dal

De az élet és a kollaboráció nem áll meg. Reczer Gábor a sorozat harmadik söréhez

Utassy Rollit (Sörspecialista, Legenda, Beerfort, Green Sheep) és az Untappd hazai főguruját, Rage-et csábította el, így két szakáll és egy szemüveg már adott volt. A holnap debütáló sör, a Kollabors, egy Saison, amibe Rage eská darált bele egy igen tisztességes adag rózsaborsot, ami a Saison elegáns, száraz karakterébe egy határozott löket ízes csípősséget csempészett. Hogy a csengő alliterációknál tovább jutottak-e hárman, az még számomra is titok, de csengő söröspoharak mellett hamarosan mindenképpen kiderítem!
Ezek után kérdés, hol a helyed holnap este?! Izabella utca - Polihisztor Pub. Mér'? Há' me' PrömieRRR!