Vöröslencse bolognai

  • 2020.09.30.
  • 4


Valamikor a nagy tavaszi karanténban keveredtem a vöröslencse felé. Igazából kb 2 éve használtam először amikor diétáztam. De nem hagyott bennem mély nyomot.
Ez viszont igen!
Várakozáson felül teljesített ez a cuccos.
Férj kicsit be is csapódott (de szííííípen írta kedves), mert hirtelen ránzésre valóban bolognainak tűnik a fazékban.
Ha jól emlékszem a kitalálója valami díjat is nyert vele anno, meg is érdemelte!
Lássunk hozzá
20 dkg vöröslencse
1 hámozott paradicsom konzerv
3 ek sűrített paradicsom
1 nagyobb sárgarépa
1 zellerszár
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 ek pirospaprika
oregano, kakukkfű, bazsalikom, só, bors
spagetti
Lereszeljük a hagymát és megdinszteljük kevés olajon.
Lereszeljük a sárgarépát, zellert, fokhagymát is és rátesszük a hagymára.
Kicsit pároljuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával.
Mehet rá a lencse és a fűszerek.
Felöntjük kb kétszeres mennyiségű vízzel és fedő alatt majdnem puhára főzzük.
Amikor már majdnem puha hozzáöntjük a paradicsomokat.
Fedő nélkül főzzük tovább, míg a lencse megpuhul és jóóóóól besűrűsödik a ragu.
A tésztát mondanom sem kell, hogy sós vízben kifőzzük köben, ugye!?

Becsapós, finom vega kaja. És mivel lencse, gyorsan készen is van!
Puszi, pacsi LovelyVeg.hu.
The post Vöröslencse bolognai appeared first on Nassolda.