Falatnyi kürtőskiflicskék

  • 2020.09.30.
  • 3


Ne tévesszen meg senkit, köze nincs a kürtőskalácshoz! Viszont ilyen néven futott eddig, hát fusson tovább nyugodtan, mert nagyon fincsik!
Rupáner gyorsan elkészíthető finomsága ez.
Köze nincsen a hagyományos kürtőskalácshoz, maximum az ízesítése, de… na mindegy.
Én nem komálom a bögrés meg kanalas recepteket, mert azok abszolút nem pontosak.
Így én dkg-ban adok meg mindent.
HOZZÁVALÓK
20 dkg mascarpone
32 dkg liszt
20 dkg puha vaj
Hempergetéshez:
6 dkg darált dió/mandula/mogyoró/kókusz
12 dkg cukor
A tészta hozzávalóit (igen, azt a 3 darabot) összegyúrjuk sima tésztává.
A legjobb ha egy éjszakát hűtőbe tesszük.
Ezután 4 gombócra osztjuk.
összekeverjük a cukrot a választott ízesítővel és a negyed menyiséget leszórjuk a deszkára. Szépen elosztjuk, ezen fogjuk nyújtani a tésztát.
Olyan vékony körré nyújtjuk a gombócokat, amilyen vékonyra csak tudjuk. Közben párszor átfordíthatjuk, hogy minden oldalát rendesen érje a cukor.
16 cikkre vágjuk, majd szépen a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük kifliknek.

Összesen 64 kis kiflivel számoljunk tehát. Simán lehet, hogy 4 ízeben készítjük egyszerre. Úgy értem a cukor mennyiségét negyedeljük és kb 2-2 dkg dióval/kókusszal, stb. keverjük el.
Tudom, nem vagytok hülyék, hogy ennyire szájbarágósan magyarázzak. Nem is tudom minek tettem.
180-190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük őket.

Azért jópofa kis kiflik és finomak is, de ha a neve után arra az ízre számítotok, csalódás lesz!
Jó étvágyat!
The post Falatnyi kürtőskiflicskék appeared first on Nassolda.