Kókuszos köleslisztes palacsinta

  • 2018.05.17.
  • 5

Hozzávalók 10 darabhoz elegendő lisztkeverékhez
180 g kölesliszt
60 g zsírtalanított kókuszliszt
45 g keményítő
15 g útifűmaghéj-liszt
90 g eritrit (vagy ennek megfelelő édesítő anyag)
+ 100-100 ml langyos víz palacsintánként+ olaj a sütéshez (1/2 tk/db)
Elkészítés
A száraz hozzávalókat alaposan elkeverjük.
Palacsintasütőben 1/2 teáskanálnyi olajat hevítünk.
Egy darab palacsintához 30 grammnyi lisztkeveréket használunk fel, melyet 100 ml langyos vízzel gyorsan kikeverünk, és már öntjük is a serpenyőbe. Ha kell, spatula segítségével terítjük szét a tésztát. A hagyományos palacsintához képest tovább sütjük, majd megfordítva, a másik oldalát is aranybarnára pirítjuk.

Jó tanács!Érdemes egyesével kimérni, elkészíteni a palacsintákat, máskülönben hamar besűrűsödik, és nem tudjuk megfelelően szétteríteni a serpenyőben.

1 darab palacsinta energia- és tápanyagtartalma (eritrittel készítve): 110 kcal, 19 gramm szénhidrát, 1 gramm zsír, 3 gramm fehérje
 A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus.