Gorgonzolás sült karfiol

  • 2018.07.18.
  • 2

Üdítő ebben a melegben valami eszményi finomság, valami habkönnyű tünemény. Igen, egy sós ételt is lehet ilyen jelzőkkel illetni. Hiszen ez a sült karfiol valóban eszményi és habkönnyű. Különleges aromát nyer a krémes gorgonzolától, és igazán pikánssá teszi a sűrű tejföl. És a nagy bravúr, hogy a végén meglocsoljuk citromos olívaolajjal. Őszinte híve vagyok az Igazi Olíva kereskedésnek (érdemes ellátogatni az oldalukra, és a nyári tájékoztató infó után legörgetni a lényegre!), mert náluk mindig találok olyan olajat, ami jó ideig a kedvencem, mert valami új, valami különleges. Ilyen ez a citromos olaj is, ami bármilyen ételt úgy fel tud dobni, hogy az leírhatatlan. 
Nagyjából 25 perc az elkészítése, és habár a sütőt be kell indítani, megéri. Erre a kis időre nem fogja átmelegíteni a konyhát... Csodás egyszerűség, kifinomult, lágy ízek, és utána még lelkifurdalás sincs, hogy mennyire teleettük magunkat. Mert bár az érzés olyan, mintha rengeteget ettünk volna, pedig csak egy kis zöldség volt, némi sajttal. Nem is fényezem tovább ezt az ételt, mert magáért beszél:

[...] Bővebben!