Marokkói fűszeres ragu

  • 2018.07.11.
  • 9

 Leszögezném, hogy rajongok a keleti ételekért. A marokkói konyha különösen szívem csücske. Ez a mostani recept saját kútfőből van, arab ízvilágú ihletettséggel. Varázslatos, fenséges étel, aminek az alapja és a különlegessége az arab 7 fűszer keverék és a sóban eltett citrom. Ez utóbbi a világ legegyszerűbben előállított finomsága, amit aztán sok mindenhez, főleg sültekhez pazar felhasználni. Annyi a dolgunk, hogy egy 5 literes (kovászos uborkás) üvegbe beleteszünk annyi kezeletlen vagy alaposan megmosott citromot, amennyi belefér, kicsit le is nyomkodhatjuk, majd feltöltjük sóval, hogy a réseket teljesen kitöltse. Innentől már csak várnunk kell. A lefedett üvegben elkezd a só dolgozni, kivonja a nedvességet a citromból és kb. 2-3 hét múlva sós citromlében fog úszni a sok-sok citromunk, amik kissé megtöppedtek, hiszen elvonta a só belőlük a nedvességet és kissé zselés állagú lett. Ezután kész is. Eszméletlen finom!
De térjünk vissza a raguhoz. Zöldséges, fűszeres, húsos, mennyei csoda, ami egy egytálétel. Kihagyhatatlan!
 
[...] Bővebben!