Karalábé főzelék húsgombócokkal

  • 2018.07.03.
  • 9

Teljesen igazad van. Ez tulajdonképpen a töltött karalábé. Csak mégsem töltött. Amúgy minden stimmel. Már ha stimmelhet, hiszen ez az étel is annyiféleképpen készíthető el, ahány ízlés és nagyitól örökölt recept csak van a földön. Az enyém petrezselymes, tejes, krémes. Én ezt kaptam örökül anyukámtól, bár bizonyos tekintetben eltértem az eredeti verziótól, de ez csak technikai eltérés, az íze ugyanaz. Szeretem, ahogy a tej miatt olyan selymes, krémes lesz az állaga. Az ízesítés teljesen egyszerű: só, bors, petrezselyem. Semmi extra, semmi flanc. Önmaga emeli önmagát az aromák csodás világába. Ahogy a húsgombócok belefőnek, egy olyan pluszt kap a mártás, ami nélkülözhetetlen. A gombóc is teljesen natúr: csak tojás, só és bors van benne. A rizst most elhagytam. Viszont ebbe is került a felaprított petruskából.
Íme a végeredmény:

[...] Bővebben!