Húsos lecsó, pirított batátával

  • 2018.06.29.
  • 0

Imádom a lecsót. Minden formáját. Ilyenkor nyáron kiélvezem változatos ízeit, hogy elraktározhassam a téli, lecsómentes időkre. Ezer és egy fajta módja van az elkészítésének, ahány tájegység, ahány ház, annyi lecsó. Én mindenevő vagyok, ha egy finom cuccról van szó, legyen az bármilyen kreáció. 
Most viszont egy olyat találtam ki, ami alapjaiban egy klasszikus megoldás, viszont vannak benne különlegességek, amiktől egy kicsit úgy érezhetjük, hogy elrugaszkodtunk a lecsó nagy világának klasszikusaitól. 
Eleve hússal készül, mégpedig nem valami zsíros darabbal, hanem színhús karajjal. Az elkészítés további módja azonos az általánosan ismerttel, annyi csak a különbség, hogy én színes kápia paprikákból készítettem most. És végül a nagy csavar, hogy tálaláskor ropogósra sült édesburgonyával tálalom. Egy kicsit csípősre fűszereztem a lecsót, így a batáta édes íze szinte enyhet adó. Nagyon harmonizálnak egymással. Az egész szépségét az adja, hogy nagyjából minden azonos méretű kockára lett felvágva, így az egész olyan kis csinos lett :)
Lássuk:

[...] Bővebben!