Mediterrán saláta

  • 2017.02.15.
  • 7


A krk sziget élménybeszámolója után most jönnek majd azok a kreációk amik egy kis stúdióapartman mini konyhájában készültek. Az első nem nagy szám, de a friss tengeri levegő a legjobb fűszere az élénk színek miatt pedig teli van élettel. 
Hozzávalók: 
Ruccola saláta
Radicchio saláta 
Endivia saláta 
1 lilahagyma 
olíva bogyó
paradicsom
feta sajt
olíva olaj 
fél citrom leve 
só, bors
oregano
petrezselyemzöld
A salátát vegyesen tányérra helyezzük, a felaprított paradicsommal, hagymával együtt, majd jöhet az öntet, ami nem más mint olíva olaj és citromlé keveréke, kevés só, bors és oregano. Mehet is az öntet a salátára, pár szem olíva bogyó - vagy inkább sok ki ahogy szereti - morzsoljunk rá egy kis feta sajtot szórjuk meg petrezselyemmel és máris kész. 
Többször is elkészítettem volt, hogy a reggeli része volt, volt hogy a vacsoráé de egy ebédet is feldobhatunk vele, és minden alapanyag könnyen beszerezhető itthon is. 

Itt a vacsora mellé tálaltam, citromkarikával, rizzsel és egy jó szelet rántott szezámos csirkemellel bőséges vacsora vált belőle. 
Próbáljátok ki ti is!