Pulykacomb polentarózsával.

  • 2018.04.30.
  • 1

Pulykacomb polentarózsával.
A pulykát sokan csak karácsonykor fogyasztják, de családunk bármelyik évszakban kedveli. A körete is nagyon egészséges, sajnos ritkán készített vagy alig ismert. Tegyék ezzel is változatosabbá étrendjüket. Csirkecombból is készíthetjük.

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg pulyka felsőcomb filé,
1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék vagy rozmaring, gyömbér, majoranna, curry,
só, bors,
3 evőkanál olaj a páchoz.
6 nagyobb fej (30 dkg) csiperkegomba,
1 fej vöröshagyma,
fél kaliforniai paprika,
3 evőkanál olaj a sütéshez.
 
A polentához: (néhol puliszkaként ismerik)
1 bögre (2,5 dl) kukoricadara,
1 liter víz,
só.
 
A pulyka felsőcombot darabokra vágjuk. A fűszerkeveréket 3 evőkanál olajjal elkeverjük és egy tálban a húsokra kenjük. Fóliával letakarjuk és egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Ha kevés időnk van, 1-2 óra is elég.
A vöröshagymát megtisztíjuk, apróra vágjuk. A gombák szárát tisztítás után félretesszük (később levesbe felhasználjuk), a kalapokat szép szeletekre vágjuk.
A kaliforniai paprikát felcsikozzuk.
A húst forró zsiradékon megpirítjuk, rátesszük a hagymát, paprikát, 1 evőkanál ételízesítővel megszórjuk, átkeverjük és kevés forró vízzel felengedjük.
Amikor a hús majdnem puha, akkor tesszük hozzá a gombár és így készre pároljuk.
Különlegesen könnyű, szaftos ételt kapunk.
A polentához a vizet felforraljuk, sózzuk és a kukoricadarát fokozatosan, állandó keverés mellett hozzáöntjük. Folyamatosan keverjük, akkor lesz kész, ha a massza az edény falától elválik. Langyosan tegyük a vízzel kiöblített formába és készítsük el a diszítést. Kanállal szaggatva is tökéletesen megfelel, csak így mutatósabb.