Gyereknapi állati jó reggelik: leveles tészta csigák és kukac nyalókák

  • 2018.05.25.
  • 2


Mit szólnátok hozzá, ha idén egy igazán mulatságos reggelivel lepnétek meg a gyerkőcöket Gyereknap reggelén? A leveles tészta csigák, és a virsli kukacok 10 perc alatt elkészülnek, 10 perc sütés után már tálalhatók is, és a gyerekek imádni fogják!
Smartával együtt készítettük el őket, így most nem csak receptet, hanem egy szuper videós segédletet is kaptok hozzájuk!
Leveles tészta csigák
Elkészítési idő: 10 perc + 10 perc sütés
Hozzávalók (20 csigához):- 1 csomag leveles tészta- 1,5 marék sárgarépa csík- 1 marék cékla csík- 10 dkg sajt (minél ízesebbet használunk, annál finomabb lesz)- 1 csomag madársaláta
Szükséges eszközök:- vágódeszka- kés- tepsi- sütőpapír- a tálaláshoz tányér
Elkészítés:1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
2. A répa és a célka csíkokat vágjuk fel még apróbb darabokra. A répákból tegyünk félre a csigák szarvának 40 kisebb darabot. Hajtsuk ki a vágódeszkára a leveles tésztát. Szórjuk meg a zöldségekkel úgy, hogy alul egy 5 cm-es sávot hagyjunk szabadon. (A lenti videóban minden lépést pontosan meg tudtok nézni!)
3. Reszeljük le a sajtot, és ezzel is szórjuk meg. Kezdjük el feltekerni a tésztát a töltelékig. Késsel vágjuk 20 egyforma szeletre őket. Tekerjük fel a csigák fejét is és tegyük a tepsibe őket.
4. Sütőben 10 perc alatt süssük meg. 
5. Mikor a csigákat kivettük s sütőből, a félretett sárgarépákat szúrjuk a fejükbe szarvnak! Végül egy nagy tálra tegyünk madársalátát, ez lesz a fű, erre mehetnek a kész csigák!
 
Kukac nyalókák
Elkészítési idő: 10 perc + 10 perc sütés
Hozzávalók (12 darabhoz):- 1 csomag leveles tészta- 1 marék sárgarépa csík- 12 db koktél virsli- 1 evőkanál majonéz- 24 db fekete szezámmag
Szükséges eszközök:- vágódeszka- kés- tepsi- sütőpapír- a tálaláshoz nyárs
Elkészítés:1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
2. Hajtsuk ki a vágódeszkára a leveles tésztát. Vágjuk 12 szeletre. Tegyünk mindegyik közepébe egy sárgarépa csíkot és hajtsuk össze. Tekerjük rá a virslire úgy, hogy a tetején hagyunk ki egy részt a kukacok szemének.
3. Sütőben 10 perc alatt süssük meg. 
4. Az elkészült kukacokat szúrjuk fel a nyársra. Miután kihűltek majonézzel és a fekete szezámmaggal készítsünk szemet nekik. 
 
Ti milyen vicces, vagy finom reggelivel készültök a Gyereknapra?
Fotó: OWG