Már megint egy gyors ebéd... de nagyon megérte

  • 2015.10.01.
  • 8

Ma jövős-menős napom volt, miközben egyfolytában zakatolt az agyam, mi legyen az ebéd...valami gyors, valami amivel nincs sok faxni, de mégis kiadós, mégis finom és elegendő...... és akkor eszembe jutott Gizi, akinél jó pár nappal ezelőtt megakadt a szemem egy gyors ebédreceptjén, már akkor mosolyogtam, és nosztalgiáztam kicsit, mert réges-régen valamikor az üveghegyeken is túl, a Böszörményi és Beethoven utca kereszteződésénél lévő Királyhágó önkiszolgáló étteremben, ahol is lehetett kérni sültkrumplit-sült virslivel és tükörtojással, esküszöm komplett kis ebéd volt, pláne hozzá egy isteni adag káposztasaláta./a közelben dolgoztam évekig, és oda jártam ebédelni, mindig ezt kértem, ha nem volt kedvemre való az étlapon/Na ez az ebéd azokra a régi időkre emlékeztetett...Hagymáskrumpli sült virslivel, tükörtojással... paradicsomsalátával2 főre:1 pár virsli, felezve, beirdalva1 nagy fej vöröshagyma, félkarikára vágvakb.1 kg krumpli, kockázva2 tojássó, bors, olaj... először a virsliket elfeleztem és beirdaltam, majd kevés olajon megsütöttem minden oldalán, félretettem, a visszamaradt olajat jól felforrósítottam és egyszerre ment bele a krumpli meg a hagyma...... mindig hagytam, hogy jól lesüljön, lepiruljon az alja és csak akkor forgattam egy falapáttal, kb. 15-20 perc alatt tökéletes lett...... a serpenyő széléhez kotortam a hagymáskrumplit, középen kialakítottam egy-egy kis fészket, ahová beütöttem a tojásokat és hagytam átsülni, közben persze sóztam és borsoztam...... amikor kész lett, a sült virslidarabokat is rátettem...... tálaláskor szintén hagymás /kicsit adtunk ma a hagymaevésnek, nem baj, egészséges/ és petrezselymes paradicsomsalátával ettük... a saláta képviselte a nyárias ízvilágot.Egyszerűen fölséges volt, és mivel törekszem a gyors ebédek-vacsorák világbajnokának lenni, gondolom ez már minden olvasómnak világos és egyértelmű lett, ez az étel még sokszor lesz terítéken nálunk.