Gombás-spenótos tagliatelle tejszínesen...

  • 2015.09.20.
  • 9

Nagyon szeretjük ezeket az egyszerű tésztákat, amikor végképp nincs kedvem a konyhában sürögni-forogni, mert például van egy jó könyvem, vagy szeretnék megnézni egy jó filmet, vagy zenét hallgatni, na ekkor jönnek az ilyen pár hozzávalóval összedobott jó kis tésztácskák, mint ez is.Hozzávalók:1/2 doboz apró friss csiperke gomba1 doboz friss bébispenót2 dl zsíros tejszín /soha NEM főzőtejszín !!!/5 gerezd fokhagymasó, bors1 ek. olaj1 doboz tagliatelle /szélesmetélt/pár szelet bacon ropogósra sütve és kockázva a tetejérereszelt sajt szintén a tetejéreFöltettem egy nagy fazék sós vizet a tésztának, amikor felforrt beleszórtam és 7-8 perc alatt kifőztem, leszűrtem. Soha nem öblítem le amikor szószba lesz forgatva, mert jobban fölszívja, ízesebb lesz.Alaposan megmostam a gombácskákat, majd mindet elfeleztem. A spenótlevélkéket leszáraztam, majd szűrőben jól átforgatva megmostam.Egy serpenyőben olajat forrósítottam, beledobtam az öt gerezd fokhagymát lapkára szeletelve, 1 másodpercig hagytam csak magában, majd ment rá egyszerre a gomba és a spenót is, jól átforgattam és nagy lángon hagytam, hogy a kieresztett levük nagyjából elfőjön, majd hozzáöntöttem a tejszínt, sóztam, borsoztam, hagytam besűrűsödni, és beleforgattam a tésztát.Tálaláskor jó sok reszelt sajttal és ropogós baconkockákkal megszórva szervíroztam.