Brokkoli fokhagymás vajon párolva...

  • 2014.02.28.
  • 7

Előre bocsátom nem vagyok brokkoli rajongó. Szerintem egy semmilyen zöldség.Tudom egészséges, mint minden zöldség, de nincs íze, nincs karaktere nekem.Mostanában viszont így elkészítve az egyik kedvencem lett.Általában véve majd minden zöldséget szeretek fokhagymás vajon puhára párolni, majd vagy csak magában enni, vagy köretként valami hús mellé.1 kg fagyasztott brokkoli5-10 dkg vaj3-4 gerezd fokhagyma apróra vagy lapkára vágvareszelt trappista sajtreszelt bármilyen füstölt sajt20%-os tejfölSzeretem a fagyasztott zöldségeket, így a brokkolit is, mert már konyhakész, nem kell pucolgatni, előfőzni.Egy nagy serpenyőben, akár wokban is, megolvasztom a vajat, rádobom a fokhagymát, jó sokat, kicsit összeforgatom vigyázva meg ne égessem, majd az egész halom fagyott brokkoli megy rá, összerázogatom és lefedem, hogy a keletkező gőzben, párában puhuljon meg, tíz-tizenöt perc kell neki általában, a vége felé óvatosan egy falapáttal átforgatom, össze ne törjön, de mindenütt bevonja a fokhagymás vaj.Azon forrón tálalom bőven megszórva sajttal és tejfölpamacsokkal.Van, hogy csak így magában esszük, tökéletesen elég így is, mondjuk vacsorára.Ebédre azért tanácsos tálalni mellé valami húst is, például rántott csirkemellet, vagy csirkecombot, hogy férfiemberek részére is kiadós legyen, érezzék, hogy van valami a gyomrukban.Nekem ez az abszolút egészséges és könnyű fogás.Igy szeretem a brokkolit.