Krimi szelet

  • 2013.01.09.
  • 0

Ez a recept ősrégi, még a 80-as évekből származik. Gyerekkori receptgyűjteményem becses darabja. Igaz, az ákom-bákomból még az sem derül ki igazából, hogy Krimi szelet, vagy Krími szelet, de ez nem is baj :) Újévre sütöttem meg, szerettük.Hozzávalók:A tésztához:2 egész tojás10 dkg cukor5 dkg zsír1 evőkanál méz40 dkg liszt1 csapott evőkanál szódabikarbónaA krémhez:0,5 liter
tej4 evőkanál liszt25 dkg vaj/margarin25 dkg porcukor1 cs. vaníliás cukorkakaóporA tetejére:10 dkg étcsokoládé1 evőkanál olajA lisztben elkeverjük a szódabikarbónát. Az első négy hozzávalót gőz fölött összefőzzük, majd a lisztes keverékhez öntve tésztát gyúrunk. Tepsi hátán 4 vékony lapot sütünk. A lapok nagyon vékonyak lesznek, és nagyon hamar megsülnek! Mire a lapot kinyújtjuk, már meg is sült a sütőben lévő, azonnal lehet cserélni.A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, és elvegyítjük a főzött krémmel. A kész krémet elfelezzük, az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot, a másik felét a kakaóporral barnára színezzük. Megtöltjük a lapokat. Az első lapra rákenjük a fehér krém felét. Rátesszük a következő lapot, majd rákenjük az összes kakaós krémet. Következik egy újabb lap, majd a fehér krém másik fele. Rátesszük az utolsó lapot, jól lenyomkodjuk. Gőz felett felolvasztjuk a csokoládét, elkeverjük benne az olajat, majd bevonjuk a süteményt. Másnap szeleteljük.Finom lett, de legközelebb egy kicsit variálok rajta. Igazából semmilyen íz nem dominál benne. Sem a méz, sem a vanília, sem a kakaó. Ezért a következő alkalommal kicsit karakteresebbre készítem. Vagy több vaníliával, vagy rummal ízesítem még.