Meggyleves

  • 2011.07.04.
  • 6

Régen jártam errefelé... Pedig főzök minden nap... Csak éppen kreatív kiállításra készülök a szappanjaimmal, gyertyáimmal, kosaraimmal, így aztán szinte az egész napom alkotással telik. Majd hozok infókat erről is, de most egy finom meggyleves:Hozzávalók:35-40 dkg meggycukor ízlés szerint8 dl vízreszelt citromhéj4-5 szem szegfűszegfél mokkáskanálnyi őrölt fahéjfél zacskó vaníliás pudingpor (főzős)2 dl főzőtejszín1 dl tejcsipet sóA meggyet megmostam (nem magoztam ki), a vízben feltettem főni. Megcukroztam, beletettem a fűszereket, majd kb. 5 percig főztem. A tejszínt és a tejet összeöntöttem, elkevertem bennük a pudingport. Behabartam a levest, kb. fél perc forrás után levettem a tűzről. Pár szem meggyet kivettem a levesből, a többit átpasszíroztam (nálam nem eszik meg a gyerekek, ha darabos benne a gyümölcs).Finom, selymesen krémes leves lett, a gyerekek csészéből itták :)Tányérba tettem az egész meggyszemeket, merőkanállal rámertem a levest. Finom volt :)Ez a kosár és a virágtartók megrendelésre készültek:

Címkék

Leves Gyümölcsös